Gezocht: afstudeerder die energiesystemen wil modelleren om de energietransitie te versnellen

Deze opdracht is bedoeld voor studenten op WO of HBO niveau die affiniteit hebben met:

  • Modelleren (bijvoorbeeld een master Systems en Control); of
  • Duurzame energie (bijvoorbeeld een master Sustainable Energy Technology); of
  • Programmeren (bijvoorbeeld een master Informatica); of
  • Serious gaming (bijvoorbeeld een master Game Design).

Deze afstudeeropdracht is een combinatie van theorie en praktijk met een ruime afstudeervergoeding en desgewenst kan je direct één dag per week aan de slag als consultant. Je werkt in het project HOLON direct met een grote coalitie van bedrijven en professoren. Idealiter wil je na je afstuderen gaan werken als onderzoeker of consultant aan de transitie van fossiele naar duurzame energie.

De opdracht die we bij het project hebben gekregen is om een interactieve tool te bouwen waarmee het energiesysteem van de toekomst kan worden gebouwd met een nadruk op meer zelfstandigheid van bijvoorbeeld lokale coöperaties en prosumenten. De exacte invulling van je afstudeeropdracht wordt uiteraard bepaald in afstemming met jou en je afstudeerbegeleider.

Als dit interessant klinkt, kijk dan eens op de website van NEONresearch.nl en neem contact op met Auke Hoekstra, auke@zenmo.com.

Over Zenmo

Zenmo is een jong en dynamisch bedrijf gespecialiseerd in het geven van advies op het gebied van duurzame innovatie en energie transitiepaden op basis van modellen. Als spin-off van de Technische Universiteit Eindhoven zijn wij perfect in staat om de cutting-edge kennis van de wetenschap te combineren met de complexe vragen waar beleidsmakers tegen aan lopen. Wij gebruiken deze kennis in visuele en interactieve modellen om zo meer inzicht te geven in de complexe dynamieken van de energietransitie. De visuele herkenbaarheid en interactieve interface maken deze modellen ideale tools om ingewikkelde vraagstukken te verduidelijken, om zo tot optimale acties te komen in het versnellen van de energietransitie. 

Zenmo bestaat uit een klein team van kernmedewerkers die zelf ook de combinatie tussen wetenschappelijk onderzoek en praktijkopdrachten leggen. Ze zijn allemaal gepassioneerd over de energietransitie en geloven dat hun modellen het verschil kunnen maken bij het versnellen van de energietransitie. Jij zal zelf op dagelijkse basis met dit team samenwerken.

Wat wij bieden

  • Werk met impact
  • Een project waarbij je midden in het veld van energie transitie experts komt te staan
  • Cutting-edge modellen en techniek in de combinatie tussen praktijk en wetenschap
  • Een start-up omgeving met veel vrijheid
  • Een jaarcontract met de intentie tot vaste baan en veel doorgroeimogelijkheden
  • Marktconform salaris en arbeidsvoorwaarden