Virtual labs

Onze virtuele proeftuinen of “Virtual labs” gebruiken we om energie- en mobiliteitssystemen inzichtelijk te maken. We gebruiken wetenschappelijke modeleringsmethoden en praktijk data om de labs realistisch te maken. Zo kunnen 
we grip krijgen op de complexe uitdagingen die voor ons liggen in de energietransitie.

Regionale energie transitie

Met het Energy transition lab kan het energie systeem van een gebied worden gesimuleerd en kunnen toekomst scenario’s getest worden. Het energie systeem bevat warmte, elektriciteit, distributie en opslag. Door met geografische data te werken kan er ook rekening worden gehouden met gebiedsontwikkeling en worden de scenario’s tastbaarder.

Lokale energie transitie

Met het SparkCity lab kan het energie & mobiliteitssysteem van een stedelijk of industrieel gebied gesimuleerd worden en kunnen toekomst scenario’s getest worden. In het SparkCity lab kijken we naar gedrag van bewoners en bestuurders om een realistisch beeld te krijgen van de energie- en mobiliteitsbehoefte. Zo kan de synergie tussen technologie, mens en ruimtelijke indeling helder worden.

Innovatief transport

Met het Smart mobility lab kan vrachtvervoer en personenvervoer worden gesimuleerd. Zo kunnen elektrisch en waterstof vervoer worden vergeleken voor een specifieke toepassing. Ook kan de impact van autonoom vervoer en MaaS (Mobility as a service) worden getest in toekomst scenario’s. We kijken ook naar rij- en laadgedrag van bestuurders om een realistisch beeld te scheppen.

Geïnteresseerd?

Benieuwd of onze virtual labs iets voor jouw zijn?
Of wil je gewoon iets vragen? Neem gerust
contact met ons op!