ZEnMo etrucks

We schreven onder expertise dat elektrische trucks snel goedkoper worden. Als potentiële koper van eTrucks heb je echter vier grote uitdagingen:

  1. Je dient niet alleen een duurdere truck aan te schaffen maar ook een zware oplader te installeren op de plek waar de eTruck ’s nachts geparkeerd staat.
  2. De range van je eTrucks wordt beperkt en ze moeten ’s avonds weer naar hun thuisbasis om op te laden. Zonder snelladers kan je ze dus niet op langere routes inzetten.
  3. Om de batterijkosten van eTrucks terug te verdienen moeten ze elke dag idealiter zo ver rijden als de batterij toe laat. Routes kunnen dus niet alleen te lang zijn maar ook te kort.
  4. Dit alles moet je doen met trucks die leverbaar zijn, en dat zijn er nog niet zoveel.
Doorrekenen of je ondanks die beperkingen toch goedkoper uit bent is nog niet zo eenvoudig. Daarom hebben we bij ZEnMo een simulatiemodel gemaakt dat voor een specifieke fleet owner met een specifiek rittenpatroon kan bepalen welke specifieke elektrische vrachtwagens voor hem of haar de kosten daadwerkelijk verlagen. Dit alles op bijzonder realistische wijze. 

De tool kan ook behulpzaam zijn voor laadpaalexploitanten of overheden die willen weten welke publieke laadinfrastructuur noodzakelijk en profijtelijk zal zijn.

Er zijn inmiddels twee masterstudenten op afgestudeerd en we doen met de tool berekeningen in opdracht van de Port of Rotterdam.

ZEnMo eTrucks is toegesneden op de volgende doelgroepen:

  • Fleet owners die er aan denken een aantal elektrische trucks aan te schaffen.
  • Charge point operators die er aan denken snelladers of zelfs bovenleiding voor elektrische trucks aan te leggen.
  • Overheden die inzien dat eTrucks cruciaal zijn voor het halen van duurzame doelen en hier een strategie voor willen uitstippelen.

We geven je graag meer informatie!

Auke Hoekstra

auke@zenmo.com

+31 (6) 51614294