Elektrisch vrachtvervoer

Grote vrachtwagens stoten 40 keer zoveel uit als personenauto’s dus wij rekenen je graag voor wanneer eTrucks voor jou goedkoper worden.

Lange tijd werd gedacht dat elektrische trucks onmogelijk waren: de batterijen voor een paar honderd kilometer bereik zouden zwaarder zijn dan de gehele lading en de batterij zou te duur zijn om zichzelf ooit terug te verdienen. Vroeger klopte dat ook.

Maar zodra elektrische trucks de doorbraken in batterijtechnologie gaan benutten die nu al voor elektrische auto’s worden toegepast zal dat veranderen. Dan kan een truck een range van 500 kilometer krijgen zonder dat hij zwaarder wordt. En als hij elke dag 400 km rijdt zijn de kosten per kilometer lager. Met de verbeteringen die nu al in het laboratorium bestaan wordt de range nog aanmerkelijk groter en de kosten nog aanmerkelijk lager. Onze onderzoeker Auke Hoekstra schrijft en spreekt daar al regelmatig over.

 

Maar of een eTruck voor jou goedkoper is hangt van heel veel dingen af. Daarom maakten we het ZEnMo eTruck model dat het voor jouw situatie tot in detail kan doorrekenen.

Meer informatie kan je vinden op de ZEnMo eTrucks pagina.

 

Auke Hoekstra

auke@zenmo.com

+31 (6) 51614294