Autonoom vervoer & Deelauto's

Autonoom vervoer; heaven or hell? Leiden zelfrijdende auto’s tot langere, frequentere ritten en zullen onze wegen en binnensteden binnenkort overvol zijn met razende (mini)auto’s? Of hebben we binnenkort een ultra-efficiënt, gedeeld mobiliteitssysteem waarin iedereen geruisloos en CO2-vrij van hot naar her wordt gereden?

Het gebrek aan real-world proefprojecten en gegevens lossen wij op door (samen met Enpuls en EVConsult) de real-world na te bouwen en virtueel een wijk met 400 inwoners op autonome elektrische voertuigen (AEVs) te simuleren. 

In een verkennend onderzoek hebben we gekeken hoeveel auto’s er gelijktijdig op de weg zijn, hoeveel er gelijktijdig in gebruik zijn, hoeveel kilometers er gemaakt worden en tot hoeveel CO2-uitstoot dit leidt. In het scenario dat we in dit verkennend onderzoek gebruiken hebben inwoners  mobiliteitspatronen die vergelijkbaar zijn met hun huidige patroon maar met een aantal tweaks, zoals iets langere ritten, iets meer ritten en kinderen die AEVs gebruiken voor school of sport. De grafiek hiernaast laat enkele resultaten zien.

Als we ons scenario vergelijken met een scenario met de huidige mobiliteitspatronen, waarin gezinnen (niet autonome) privé-EVs bezitten, dan leiden de gedeelde AEVs tot een groter aantal auto’s gelijktijdig op de weg (met name in de ochtendspits), maar er zijn minder auto’s per persoon nodig en hoewel er meer kilometers worden gemaakt daalt de totale energiebehoefte, zie de uitkomsten in de figuur hieronder.

Peter Hogeveen

peter@zenmo.com

+31 (6) 52381249